20.1.17

Suapi tiällä suomekssiijn huastoo vängertöö

Otsikossa lukee 'saa täällä puhua suomeakin'.
Suomessa puhutaan suomea virallisena kielenä ja Ruotsissa virallisena vähemmistökielenä.
Lisää Suomen kielistä täällä.

-Suomi 100 v.
----------------------------------------------------
Välillä täällä Savossakin vertauskuvallisesti noustaan korpikuusen juurelta ja siedetään tavallista enemmän aakeeta laakeeta. Nimittäin nyt on taas Ice Marathon -rata avattu ja pääsee luistelemaan ison järven jäälle!

Viikon päästä lauantaina päästään myös haistelemaan neuleaiheisia uusia tuulia, kun Taito Shopissa pääsee ihastelemaan uutta Suomi-raitalankaa. Tapahtuu siellä paljon muutakin, kurkkaa linkistä lisätietoa.

Neulominen on välineurheilua, jos tarkkaan ajatellaan. Toteutukseen tarvitaan materiaa. Ei se toki pahimmasta päästä ole moneen muuhun verrattuna. Täällä alkaa välineiden elinkaari olla täynnä, näyttäisi siltä. Voiko sinun pyöröpuikkoasi laittaa solmulle? Minun ei! Solmimiseen johti kaapelissa ollut nirhauma, joka tarttui jatkuvasti neuleeseen. Arvelin, josko kaapelin katkaisemalla puikosta saisi kaksi irrallista puikkoa tekemällä solmut kaapelipuoliskojen päihin. Eipä saanut. 

KnitProlla näyttäisi tänä päivänä olevan vara, mistä valita uudet välineet. Ja onhan noita muitakin puikkovalmistajia. Ja jokaisella neulojalla on henkilökohtainen mielipide siitä, mitkä puikot ovat parhaat. Siinäpä alkuvuodelle päätöstä tehtäväksi. 

Kunhan ensin on luisteltu.