22.1.17

Polliisi riäkäsöö torilla rettelöehtijöille "tiällä jo sopua hierotaan"

Otsikossa sanotaan 'Poliisi huutaa torilla häiriköijille "täällä jo sovitaan".
Kontrastina taannoiset nuoren maahantulijan sanat: kun nostaa kädet ylös, eikö Suomessa poliisi ammukaan?

-Suomi 100 v. 
-------------------------------------------------------------

Samaan aikaan lauantaina kun Taito Shopissa tapahtuu, on torilla tammimarkkinat. Markkinoilla mm. julistetaan tänäkin vuonna vuoden paras kalakukkoleipuri.

Kuopion seudun neulojien Ravelry-ryhmässä järjestetään koko vuoden mittainen Kalakukkoneulojien neuleklubi, joka on äskettäin käynnistynyt. Ryhmän jäsenet suunnittelevat neulottavaa toisille, uutta neulottavaa ilmestyy vähintään kerran kuussa. Mukaan pääsee pitkin matkaa, kurkkaa infoa ryhmästä.


Joulunajan kehruut on nyt saatettu vyyhtivalmiiksi. Lupaan, että näistä ei ainakaan tule mitään kalakukkoneulottavaa. 

Yllä Koiranotkon villaa. Projekti on ollut oppimista, aloittelevan kehrääjän innostuneisuudesta ja kaikkivoipuudesta jaloilleen realismiin. Hain lammastilalta kilon pari raakavillaa, kainuunharmasta ja ahvenanmaanlammasta, ja etsiskelin jo villakampoja, että saisi käsiteltyä satsin kampavillaksi. Aloitin koirankammoilla, hetken kokeiltuani vaihdoin karstaamaan käsin ja myllyllä (saatuani välineet lainaan) pesemätöntä villaa. Sitten piti taas mukauttaa toimintaa ja pestä villa, ja johan rupesi sujumaan. Realismi iski siinä vaiheessa kuitenkin sen verran, että koko määrää villaa en jaksanut käsitellä, ja tämä kerä on projektin lopputulos. Mielenkiintoinen projekti!

Tässä World of Woolilta tilattua shetlanninvillaa, 50 g.