17.10.16

Sinne päin -hattu

 Karusellipiposta jäi lankaa ja tuli mieleen tehdä pikkuiselle myssy. Pitkään suosikeissa on ollut February Baby Bonnet ja sitäpä lähdin tekemään. Koska en omista ohjetta inspiraationa olleeseen takkiin, mallikerta löytyi hakuohjelmalla. Kasvatin hieman kokoa, koska hattu ei tule vastasyntyneelle, eli lisäsin yhden mallikerran kumpaankin reunaan.

Luin kai jotenkin ylimalkaisesti ohjeeseen liittyvät kommentit Ravelrysta, ja ohjeen sekä ohjeblogiin lisätyt kommentit, koska lähdin tekemään hattua uskoen, että kyllä tämä helposti onnistuu.
Ei se kuulkaa onnistu, jos ohje on aivan vajavainen. Alkuperäinen tekijä on kai munkilla saanut upean hatun aikaan, innostunut siitä ja innostuksen hehkussa kirjoittanut ohjeen, mutta jättänyt siitä olennaisimmat osat pois tai kirjoittanut ne ajattelematta esim. silmukkamääriä.
Kauneinta hatussa on takaraivon kavennukset, se, kuinka kauniisti keskikappale kapenee pikkuhiljaa. Tämän opastus puuttuu ohjeesta ja kommentteihin lisätystä selvennyksestä.

Sillä on muotoilun kannalta nimittäin merkitystä, jos ensin kavennetaan 4 s /kerros joka kerros ja sitten pudotetaankin se puoleen. Muutaman purkukerran kautta otin käyttöön kantapääkavennusten tyylin ja sillä pelastin hatusta sen, minkä voin. Vähänhän tuo epäilyttää, mutta kunhan ensin pääsee sovittamaan, niin katsoo sitten.