15.9.16

Kolmikulmainen huivi metsässä

Kuopion kaupunginkirjaston tärkein kirja  saattaa olla Susanne Pagoldhin Nordic Knitting. Minun mielestäni. Viitisentoista vuotta sitten olen ekan kerran sitä selaillut, ja pidin sitä oitis klassikkona. (Kääk, sitä on enää yksi kappale ja sekin varastossa!

Olen neulonut siitä kolmikulmaisen huivin, Triangular Shawl, aikoinaan, sillä perusteella, että ajattelin silloin sen olevan kirjan helpoin ohje. (Voitte toki tutkia asiaa ja olla siten samaa tai eri mieltä.)

 Nyt halusin neuloa uuden! Ja se on valmis nyt. 
Lankana Rowan Yorkshire Tweed 4ply, menekki 141 g. 
80 cm puikoilla 3,5 mm.

Huivin rakenne on ainutlaatuinen ja mallineuleena vaihtelee helpot ainaoikea, reikärivit ja 1 o, 1 n -resori. Aloitetaan luomalla n. 600 s ja kun ne loppuvat, huivi on valmis!

Olen ihan  tyytyväinen tuohon väritykseen. Raidoittamalla olisi voinut pelata ulkonäöllisesti paljonkin, mutta vihreän värin loputtua vaihdoin vaaleaan ja hyvä on näin. Vaalealla virkatut viimeistelykerrokset kokoavat mukavasti. 

 
Huivi on keveä, mutta sen leveys, siipiväli, on kolme metriä. Tämä toimiikin parhaiten vartalon ympäri kiepautettuna sydämenlämmittäjänä, mutta toimii kyllä kaulallakin, etenkin kovilla pakkasilla, kun riittää monta kertaa ympäri. Monikäyttöisyys on parasta tässä mallissa!

Vaaleaa lankaa jäi vielä, ja siitä on tulossa tämän vuoden ensimmäinen virallinen j-juttu. Ilmeisesti kaksi kolmasosaa -kolmion muotoinen huivi. Ihmettelen vielä itsekin, miten ja minkämuotoinen siitä oikein tulee!


Huivi on kuvattu Puijon metsässä, missäs muualla. Mene metsään, nyt(kin) on parasta aikaa!

1 kommentti:

  1. Täällä ilmoittautuu toinenkin joka fanittaa tuota samaa kirjaa:) Takavuosina lainailin sitä useaan otteeseen kirjastosta ja teinkin siitä Setesdal- ja Selbu-paidat joskus 90-luvulla.

    VastaaPoista