22.6.16

Perinnepajassa

 Kuopion korttelimuseossa on tänäkin kesänä neulakinnaspajat ja pääsin ensimmäistä kertaa mukaan.
 Aiemmat omat harjoittelut eivät tuottaneet kovinkaan ihastuttavaa lopputulosta, mutta nyt se lähti sujumaan. Mikäs siinä, perinnepihapiirissä kesän tuoksuessa kauniina päivänä ympärillä. Taitava ihminen opastamassa ja kertomassa aiheesta, silloin on kyseessä paljon enemmän kuin mitä voi ohjevideota katsoessa saada. Tämä ei myöskään ole pyöreä aloitus, on helpompi aloittaa (ja jatkaa) helpommalla tavalla. Keskittyy oppimaan sen, mikä on olennaista ja voi kehittää taitojaan askel askeleelta.
 Ja lapsikin oli erityisen tyytyväinen, kun pääsi tekemään jotain mieleistä; haarukkanyörin punonta sujui mukavasti ja jatkui vielä kotonakin soveltaen kotoa löytyviin välineisiin ja tarvikkeisiin.

2 kommenttia:

 1. Harmitus kun viimeinen neulakinnastyöpaja on jo tänään, enkä ehdi sinne. Pitää yrittää ehtiä edes kehruutyöpajaan, niitä näyttää olevan useammin. Onko noissa neulakinnastyöpajoissa muuten sisältö samanlainen joka kerralla? t. Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun rupesin tarkemmin miettimään, edellisvuonna taisi olla jokin muu paja? Neulepaja? Rukkinäytöksiä on ollut useana vuonna, mutta kinnasneulapaja saattoi ollakin nyt eka kertaa.
   Lähinnä oli mahdollisuus tutustua tekniikkaan ja välineisiin ja kysellä asiasta tietävältä, ei mitään jäykkää sisältöä.

   Poista