21.6.16

Isompi kesäneule

 Kaksi vuotta sitten neuloin pojalle kaksi villapaitaa (Volkkari ja se toinen ruskea), jotka ovat nyt jo aikaa sitten jääneet pieniksi. Pitkään suunniteltuani ja pohdittuani, aiottuani ja lopulta aloitettuani olen viimein saanut valmiiksi uuden, suuremman villapaidan.
 Malli on käytännössä täysin sama kuin aiemminkin, Zimmermanin Seamless Hybrid Sweater with Shirt Yoke. Vaihtelun vuoksi otin kuitenkin mallia vanhasta ihastuksesta, Debbie Blissin Herringbone & Moss Stitch Sweaterista, josta siis gansey-kuviointi ylävartalolla. Vähän jännitti, tuleeko kuvioinnista liian töpö, kun aloitin sen vasta vartalon ja hihojen yhdistämisen jälkeen, mutta hyvä tuo on. Ja kaarrokkeen takasaumastakin tuli tällä kertaa siisti ensikerralla.
Mukavasti sopii näihin kesäsäihin, kun lankana on Hjertegarnin Lima -villalanka. Kulunki oli kuuden ja seitsemän sadan gramman välillä kokoon, joka mahtuu tälle hetkellisesti reilut 160-senttiselle nuorelle miehelle.
Ja hihansuut kun on jätetty ilman mitään reunuksia, on helppo jatkaa pituutta rannekkeilla, kun liikaa rannetta taas alkaa näkyä. (Sopii muistaa sitten käyttää 3,5 ja 4 mm puikkoja, niin säilyy tiheys.)

Sopivaa kuvaushetkeä (jota ei sitten oikein koskaan tullut) odotellessa kokeilin huvikseni, mahtuisiko paita minullekin, ja niinhän se vain mahtuu! Jos lanka osoittautuu kestäväksi eikä muuta katastrofia (repeytyminen/palaminen/purkautuminen/katoaminen tms.) kohdalle satu, minulla on lämpöinen villapaita (ihan kohta lähi)tulevaisuudessa.