20.5.16

Tyttösen kevättakki

Pienelle neidolle teki mieli tehdä takki kevääksi. Lankakaupasta mukaan tarttui kuitenkin tukevat villalangat, vain väreiltään keväiset. Vaati hieman pohtimista, mitä niistä saisi aikaan, etenkin kun langat olivat aivan eripaksuiset.
 
Valokuvia klikkaamalla niitä saa hieman suuremmiksi, ja voi kurkata paperista, millaisella suunnitelulla liikkeelle lähdin. Lopputulokseen olen toistaiseksi tyytyväinen, alkuperäiset mitat kun ovat valmismallien mitoista haarukoitu eikä takin oikea omistaja ole tätä vielä sovittanut. Takki on mittojen mukainen ja vaikka on varmasti lämmin, on myös keväinen, ainakin väritykseltään.
 
Punainen lanka on Rowan Purelife Renew, ja kaksi silmukkaa tätä vastasi leveydessä kolmea silmukkaa vaaleaa lankaa, Sandnes Peer Gyntiä. Värinvaihtokerros oli siis aina silmukoiden lisäämistä tai vähentämistä. Ja puikot piti muistaa vaihtaa langan mukaan.

Hihansuissa ainaoikeinreunus, helmassa helmineuletta, muissa reunoissa rapuvirkkausta paitsi päällimmäisessä etureunassa simpukoita napinläviksi. Napit ovat eriparisia, takin sävyihin sopivia.

Periaatteessa tälle takille on helppo saada lisäikää  aikanaan jatkamalla hihoja vaikka uusilla rannekkeilla.