12.9.07

Tiimalasikantapää

Kuvallista täydennystä tiimalasikantapään tekemiseen niille, jotka ovat jo yrittäneet muilla ohjeilla, mutta tekeminen ei kuitenkaan aivan onnistunut. Tiimalasikantapää tehdään lyhennetyin kerroksin, ja jottei kääntymiskohtaan syntyisi reikää, käytetään erilaisia tekniikoita. Kuvissa lanka kierretään (wrap), kuten esim. Anna Bellin Elfine's Socks -ohjeessa.

Aloitus: ensimmäisen (oikean) kerroksen lopussa viimeinen silmukka jätetään neulomatta, ja lanka kierretään sen ympäri takakautta eteen ja taas taakse.Työ käännetään, lanka on työn edessä. Nurja kerros; neulotaan nurin toiseksi viimeiseen silmukkaan asti. Kierrettyä silmukkaa ei neulota, kun se on kierretty, se on pelistä pois.
Nurjan kerroksen lopussa viimeinen silmukka jätetään neulomatta ja lanka kierretään etukautta taakse ja taas eteen.


Työ käännetään ja neulotaan oikea krs, kierrettyä silmukkaa ei neulota. Se on pelistä pois.
Oikean kerroksen loppua lähestyttäessä herää kysymys, mihin asti neulotaan. Montako silmukkaa olinkaan jo kiertänyt, monesko kerros tämä on ? Sileää oikeaa neuloen tämä on helppoa; kierretyt silmukat näyttävät nurjilta, koska lanka on kierretty niiden ympäri. Kuvassa vain yksi, reunimmainen, on kierretty silmukka ja lepää. Tulee neuloa siihen asti, että vasemmalle puikolle jää kierrettyjen silmukoiden lisäksi yksi silmukka, joka kierretään tällä kerroksella.

Tässä on tilanne muutamia kerroksi edempänä: kierretyt silmukat näkyvät selvästi. Viimeisin kierretty silmukka asettuu hyvin lähelle "aktiivisia" silmukoita, mutta siitäkin erottuu poikkilanka hyvin. Tällä puikolla neulotaan vielä kaksi silmukkaa ja sitten kierretään ja käännytään.

Jatkoa seuraa.

Huomasin juuri, että olen todennäköisesti eka kerroksien jälkeen itse kiertänyt langat juuri väärinpäin koko kantapään ajan. Sillä ei siis näytä olevan suurta merkitystä, kummin päin langan kiertää oikealla tai nurjalla puolella, jälki tulee siistiksi joka tapauksessa.