15.9.07

Tiimalasikantapää osa 3

Jatketaan silmukoiden palauttamista työhön.

Seuraavalla kerroksella silmukka, joka palautetaan, onkin kierretty kahdella langalla. Nämä molemmat kiertolangat nostetaan puikolle

ja neulotaan yhteen sen silmukan kanssa, jota ne ovat kiertäneet. Siis 3 o yht. Ja seuraava silmukka kierretään langalla, työ käännetään ja neulotaan nurja krs.

Nurjalla saavuttaessa lepäävien silmukoiden kohtaan toimitaan vastaavalla tavalla: silmukan molemmat kiertolangat nostetaan puikolle ja neulotaan takareunasta yhteen sen silmukan kanssa, jota ne ovat kiertäneet. Siis 3 takareunasta n yht.Näitä kahta kerrosta jatketaan, kunnes kaikki silmukat on palautettu työhön.


Viimeisillä kahdella kerroksella, kun seuraavaa silmukkaa ei voi enää kiertää, koska sellaista ei ole, silmukat palautetaan työhön, työ käännetään ja nostetaan eka silmukka neulomatta.

Kantapää on valmis, sukan neulomista jatketaa pyörönä. Kantapään "Akilleen kantapää -kohdista" voi nostaa langan kiertäen puikoille ja neuloa sen työn silmukoiden kanssa yhteen, jotta tiedätte-kyllä-millaista-ja-mihin-kohti-reikää ei syntyisi.