15.9.07

Tiimalasikantapää osa 3

Jatketaan silmukoiden palauttamista työhön.

Seuraavalla kerroksella silmukka, joka palautetaan, onkin kierretty kahdella langalla. Nämä molemmat kiertolangat nostetaan puikolle

ja neulotaan yhteen sen silmukan kanssa, jota ne ovat kiertäneet. Siis 3 o yht. Ja seuraava silmukka kierretään langalla, työ käännetään ja neulotaan nurja krs.

Nurjalla saavuttaessa lepäävien silmukoiden kohtaan toimitaan vastaavalla tavalla: silmukan molemmat kiertolangat nostetaan puikolle ja neulotaan takareunasta yhteen sen silmukan kanssa, jota ne ovat kiertäneet. Siis 3 takareunasta n yht.Näitä kahta kerrosta jatketaan, kunnes kaikki silmukat on palautettu työhön.


Viimeisillä kahdella kerroksella, kun seuraavaa silmukkaa ei voi enää kiertää, koska sellaista ei ole, silmukat palautetaan työhön, työ käännetään ja nostetaan eka silmukka neulomatta.

Kantapää on valmis, sukan neulomista jatketaa pyörönä. Kantapään "Akilleen kantapää -kohdista" voi nostaa langan kiertäen puikoille ja neuloa sen työn silmukoiden kanssa yhteen, jotta tiedätte-kyllä-millaista-ja-mihin-kohti-reikää ei syntyisi.

3 kommenttia:

 1. Hei ja kiitos Distant Knitter tästä ohjeesta! Ensimmäinen tiimalasini onnistui mielestäni hyvin! Koetin ensin erilaisilla ohjeilla, mutta meinasin "muljahtaa" jo itse, kun en saanut silmukoita muljahtelemaan - sinun ohjeesi ja kuvasi olivat pelastus. Kiitos vielä!/Nokinanna

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista, ja ihana kuulla, että tästä oli apua. Joskus se on vain niin pienestä kiinni!

  VastaaPoista
 3. Kiitos ohjeesta )
  kahdesta eri ohjeesta ja yhdestä videosta koitin tätä tajuta..purkamiseksi meni, mutta näillä ohjeilla onnistuin :)

  VastaaPoista